Стефановић разговарао са Морин Кормак о мигрантској кризи

kormak-v-2

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Морин Кормак о актуленој ситуацију везаној за мигрантску кризу, као и о сарадњи Републике Србије са Босном и Херцеговином.

Стефановић је у разговору са амбасадорком САД указао да мигрантска криза није само проблем који погађа Балкан и да је потребно донети целовито решење на нивоу Европске уније.

Министар је истакао да у Србији нису забележени већи инциденти између миграната и српских држављана и да ће наша земља, као одговорна држава, наставити да се понаша у складу са европским вредностима уз пуно поштовање људских права.

Говорећи о сарадњи Републике Србије и Босне и Херцеговине, Стефановић је указао да министарства унутрашњих послова двеју држава добро сарађују и да ће у наредном периоду, посебно у обасти борбе против тероризма, та сарадња бити додатно унапређена.

Амбасадорка Кормак пружила је пуну подршку напорима и сарадњи полиција двеју земаља у борби против тероризма, али и свим другим облицима криминала.

Извор: Министарство унутрашњих послова

poker game online
writing cause and effect essay