Стефановић: Раковица мора да се повеже са читавим градом

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градски менаџер Горан Весић присуствовали су данас почетку прве фазе реконструкције Булевара партијарха Павла у Раковици, која подразумева измештање корита Топчидерске реке.

Догађају су присуствовали и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник општине Раковица Владан Коцић, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић.

Стефановић је изразио задовољство због тога што се у Београду стално нешто ради.

Грађевинска дозвола за радове у Булевару патријарха Павла је добијена и радови почињу. Овде се посао обавља на домаћински и исправан начин, имамо времена да све урадимо добро и квалитетно. Раковица мора да се повеже са читавим градом, а добра саобраћајница је важна и због безбедности у саобраћају, који је у овом делу града велики и оптерећен. Људе у Раковици смо питали шта је приоритет и речено нам је да је то ова саобраћајница – навео је Стефановић, и додао да је рок за завршетак целог посла годину и по дана, те да ће на овај начин бити решен један велики проблем.

Према његовим речима, у овој општини је брзо и ефикасно урађен Дом здравља на Лабудовом брду, као и ритејл парк, пројекти везани за водовод и канализацију, ифраструктуру и путеве.

Битно је да људи у Раковици виде да се ситуација мења. Данас је сутуација значајно боља, а имамо простора још да радимо – нагласио је Стефановић.

Градски менаџер Горан Весић је рекао да је ово велика ствар за Београд јер почиње остварење великог пројекта, за који су биле потребне године како би се решила имовинска питања и створили предуслови за почетак радова.

Булевар патријарха Павла ће повезивати Раковицу и Видиковац са Новим Београдом и на брз и ефикасан начин омогућити да људи који живе у овом делу града дођу у други део без проблема. Како бисмо урадили реконструкцију Булевара патријарха Павла, потребно је да изместимо корито Топчидерске реке, што почињемо да радимо данас. Оно ће бити измештено за двадесетак метара, а у дужини од једног километра. Урадићемо и нови мост преко новог корита у Улици Пере Велимировића, а потом почиње реконструкција булевара – објаснио је Весић.

Према његовим речима, булевар ће имати по три траке у оба смера, тротоаре, бициклистичку стазу, све оно што треба да има модерна саобраћајница.

Ово што сада радимо је доказ да Мост на Ади још увек није завршен, јер он нема смисла без приступних саобраћајница. Ове године смо завршили приступне саобраћајнице од Тошиног бунара до Моста на Ади, а сада нас чека израда ових приступних саобраћајница како бисмо грађанима омогућили да користе овај мост. Тако да ми сада завршавамо инфраструктурне пројекте који су важни за грађане – нагласио је Весић.

Он је захвалио Влади Србије и истакао да ниједан велики инфраструктурни пројекат у Београду не може да се уради без помоћи Владе РС.