Стефановић: Све основне школе на Вождовцу под видео надзором, ускоро и у осталим општинама

nesa 2 verzija za sajt

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић заједно са председником општине Вождовац Александром Савићем посетили су Полицијску станицу Вождовац, где је отворена контролна соба за видео-надзор који је постављен у свих петнаест основних школа на територији ове општине.

Приликом обиласка контролне собе министар Стефановић је рекао да ће постављање видео-надзора допринети ефикаснијем раду полиције, а уједно ће повећати безбедност деце у школским двориштима.

“То је наставак добре политике коју спроводимо у читавом граду, а приоритет и почетна идеја са којом смо кренули у реализацију овог пројекта била је превенција продаје наркотика у школским двориштима. Захваљујући видео надзору у школама до сада је разрешено 18 кривичних дела која су почињена на територији Вождовца”, рекао је министар Стефановић.

Како је најавио министар, у плану је да се у следећој години обезбеди надзор и у вождовачким средњим школама.

“Желимо да покажемо да се, упркос недостатку новчаних средстава, у сарадњи са локалном самоуправом могу постићи добри резултати”, рекао је министар и додао да је један од приоритета враћање полиције у заједницу, како би били у сталном контакту са грађанима.

Како је истакао министар Стефановић, пракса добре сарадње са локалним самоуправама биће настављена. Прецизирао је да је у још три београдске општине, Земуну, Врачару и Савском венцу, умрежен видео-надзор, истичући да се на тај начин повећава безбедност.

Извор: Министарство унутрашњих послова

http://https://www.youtube.com/watch?v=-vAYm0Ys3UE&feature=youtu.be