Стефановић се састао са новоименованим амбасадором Кувајта

DSC_6933

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, разговарао је са новоименованим амбасадором Кувајта  Јусефом Ахмадом Абдулсамадом о унапређењу сарадње у области унутрашњих послова.

“Србија жели да унапреди пут ка Европској унији и буде добар и поуздан партнер у борби против тероризма, који је данас велика претња за цео свет”, истакао је Стефановић.

Амбасадор Абдулсамад упутио је позив министру Стефановићу да посети Министрарство унутрашњих послова Кувајта и потпише споразум о сарадњи  у борби против тероризма, организованог и високотехнолошког криминала, који би отворио нове могућности у сарадњи у овим областима.

Амбасадор је похвалио доношење одлуке о ослобађању обавезе прибављања виза за улазак у Републику Србију за остале држављане који поседују важећу шенген визу, визу Велике Британије или визу САД, да могу да бораве у Србији до 90 дана. Заједнички је констатовано да ће та одлука охрабрити већи број држављана Кувајта да дођу у Србију  и тако још више  унапреде привредну и културну сарадњу Кувајта и Србије.

Министар Стефановић је захвалио држави Кувајт на помоћи Србији  коју су упутили током мајских поплава што још једном потврдило дугогодишње пријатељство две земље.

Извор: Министарство унутрашњих послова