Стефановић се састао са члановима парламентарне групе Немачкa – Југоисточна Европа

3-1

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас са члановима парламентарне групе Немачка – Југоисточна Европа, коју предводи председавајући Петер Вајс.

Министар Стефановић упознао је Вајса и чланове парламентарне групе са тренутним проблемима ирегуларних миграната. Такође је обавестио чланове парламентарне групе о конкретним резултатима састанка које је одржао са представницима немачке, аустријске и мађарске полиције.

„Резултати су већ видљиви, 46 ирегулaрних миграната ухваћени су приликом покушаја да пређу границу, што је смањење у односу на претходне дане – истакао је Стефановић.

На састанку се говорило и о регионалној сарадњи, као и о посвећености Министарства унутрашњих послова европским интеграцијама, поготово у делу који се односи на Поглавље 24. Стефановић је изразио наду да ће поглавља 23 и 24 бити ускоро отворена.

Петер Вајс је нагласио да Немачка посебну пажњу придаје отварању Поглавља 35, као и поглављима 23 и 24. Вајс је констатовао да је полицијска сарадња у региону добра.

Извор: Министарство унутрашњих послова