Стефановић: Скандалозан чин, покушај убиства

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стрефановић изjавио jе да се данас у Сребреници догодио покушаj убиства премиjера Aлександра Вучиха и навео да jе све имало политичку позадину.

Стефановић jе на TВ Пинк поновио да су имали информациjе да се нешто тако може десити, али и додао да су догађаjи показали да су те групациjе jош екстермниjе и да се у Поточарима догодио покушаj убиства и то на наjмонструозниjи начин каменовањем.

 Kако jе рекао, полициjа федерациjе jе стаjала и све немо посматрала и да jе као министар полициjе шокиран чињеницом да jе неко могао да стигне до премиjера, да jе руком могао да га удари.

Oн jе додао да jе разочаран оним што jе БиХ предузела и толико лошим мерама безбедности.

Стефановић jе навео да су били обављени озбиљни разговори око обезбедења премиjера, да jе наша жеља била да га обезбеђуjе специjална полициjа РС са коjом MУП Србиjе има добру сарадњу и има поверење, али да су из федерациjе нажалост рекли да у том случаjу не могу да гарантуjу безбедност па чак ни улазак у БиХ.

Kако jе рекао, уз консултациjе са Вучићем коjи ниjе желео да ишта поквари, изашло се у сусрет тим условима “и видели сте шта се догодило”.

Oн jе подвукао да су се момци из обезбеђења премиjера лавовски борили да заштите животе премиjера и чланова делегациjе и да ниjе било тога могућ би био и трагичан исход.

Према његовим речима, код нас се тако нешто никада ниjе нити би се могло догодити.

Стефановић jе рекао да ниjе чуо ниjедну реакциjу нити извињење од оних коjи би то требало да учине, а такође ни овде у Србиjи од оних коjи би иначе реаговали да се нешто слично догодило код нас.

MУП ће иначе урадити детаљну анализу, рекао jе Стефановић и додао да ћемо тражити да се сви починиоци овог тешког кривичног дела процесуираjу и нађу организатори, али и додао да сумња да ћемо доћи до организатора.

“Oво има политичку позадину и било jе организовано на наjмонструозниjи начин” рекао jе Стефановић.

Извор: Танјуг