Стефановић: Скандалозна изјава Бакира Изетбеговића

Скандалозна је изјава Бакира Изетбеговића, којом тврди да је исто када он дође у Нови Пазар, као када Александар Вучић оде у Бања Луку или Требиње.

Таквим тврдњама он је на најбруталнији начин погазио Устав Босне и Херцеговине и Устав Републике Србије. Истовремено, Изетбеговић покушава да укине право Републике Српске, и то потпуно супротно Уставу БиХ, и међународном споразуму какав је Дејтонски споразум.

Изетбеговић је, заправо, негирао да постоји ентитет Републике Српске у БиХ, који има своја права усклађена, како са Уставом БиХ, тако и са Дејтонским споразумом.

Или је можда Бакир Изетбеговић својом изјавом желео да неким деловима Србије да права и статус који они немају, ни по Уставу, ни по међународним законима, чиме је на најгрубљи начин прекршио Устав Републике Србије.

Посебно је скандалозно што се ово дешава на 26. годишњицу покушаја његовог оца Алије Изетбеговића да својим присуством оснивачкој скупштини СДА Санџака фактички отпочне процес отцепљења тог дела Србије. Да не говорим да је јула 2008. године зликовац Насер Орић ослобођен свих оптужби и гоњења, иако постоје живи сведоци који су сведочили о његовим монструозним убиствима српских жртава.

Извор: Танјуг