Стефановић: Скандалозно и примитивно понашање Видојевића

nebojsa-stefanovic-traze-se-strane-tablice

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је данас  осудио понашање председника Независног полицијског синдиката Србије Момчила Видојевића који је на конференцији за новинаре најгрубље извређао начелницу Одељења за медије и комуникације Министарства Биљану Поповић Ивковић.

„Као министар унутрашњих послова, најоштрије осуђујем такав говор према једној жени,  колегиници из Министарства унутрашњих послова. То није начин да се води синдикална борба. Та борба се води за права запослених,  а не служи за омаловажавање оних који другачије мисле“, истакао је Стефановић.

Министар је рекао да је овакво Видојевићево понашање скандалозно за некога ко себе жели да прикаже као особу која ради у интересу грађана.

„Уместо да покаже  да је полицијски позив професија плементих, часних и  честитих људи, он је показао апсолутни примитивизам и на најгрубљи начин увредио не само своју колегиницу, већ и све жене у Министарству и у Републици Србији“, додао је Стефановић.

Министар је нагласио да је недопустиво да било који човек, а поготово неко ко носи значку и хоће да представља униформу која је симбол заштите грађана Србије, на тако бруталан, вулгаран и непримерен начин вређа жене.

„Шта онда могу да очекују друге жене о којим би такав полицајац требао да се брине“, закључио је министар полиције.

Извор: Министарство унутрашњих послова