Стефановић: Службе воде рачуна о безбедности грађана

NEBOJSA STEFANOVIC

Министар полиције Небојша Стефановић поновио је да домаће службе воде рачуна о безбедности грађана Србије.

Он је рекао да се прате избеглички токови и да нико од избеглица није унео експлозив, нити оружје у Србију.

“Знамо шта значи избегличка колона, трудимо се да будемо пристојни, али не заборавимо безбедност. Наравно да радимо свој посао, наш посао је да се бавимо безбедношћу грађана, пратимо те токове, ниједан човек није унео експлозив, оружје или било шта, нити је починио такву врсту дела у Србији”, поручио је Стефановић за “Пинк”.

Министар унутрашњих послова је позвао грађане да присуствују показној вежби “Штит” одбрамбених снага Србије, наводећи да ће на њој моћи да виде шта све Србија може да пружи у одговору на евентуалну терористичку опасност.

“Обавештајно ћемо се трудити да Србија никада нема такву врсту претње”, истакао је Стефановић и поновио да Србија неће дизати никакве жице и зидове на својим границама.

Када је у питању избегличка криза, Стефановић је навео да Србија жели да буде део решења, да се у последњих неколико дана све више прича о подизању баријера у земљама које су северније од нас, али и у Македонији, али да Србије неће подизати жице и зидове.

“То је и став наше владе, али наравно да морамо да будемо на опрезу. Ако следећа земља у транзиту одбије да прима мигранте који не долазе из Сирије, Авганистана и Ирака не желимо да Србија буде у проблему шта да ради са тим економским мигрантима”, рекао је Стефановић.

Србија је, како је додао, понудила решење, да се на тачки улаза направи нека врсту тријаже, да се изјасне земље које дозвољавају азил, који мигранти имају право на то и да се тим мигранитима обезбеди смештај и храна.

Извор: b92