Стефановић: Социjалисти не бране Вучића

nebojsa-stefanovic-beogradu-je-potreban-tim

Последње тврдње портпаролке Eвропске комисиjе Mаjе Kоциjанчић и њена полемика са премиjером Aлександром Вучићем очигледно показуjу да, нажалост, само чланови Владе Србиjе немаjу право на своjе мишљење, ни да то мишљење jавно изнесу, чак и када тиме желе да заштите интересе Србиjе и њених грађана, изjавио jе министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небоjша Стефановић.

Oткриваjући позадину полемике с Бриселом, Стефановић jе за “Вечерње новости” рекао да “нисмо дозволили да на тендеру за испумпавање воде из копа “Tамнава” победи компаниjа чиjа jе понуда била три пута скупља, већ смо посао поверили домаћоj фирми – нисмо желели да бацимо 23 милиона евра грађана Србиjе”.

Стефановић каже како jе знао да ће оваквих ситуациjа сигурно бити.

“Већ сам упозоравао премиjера Вучића да ће, када до тога дође, остаjати сам и у таквим борбама неће имати подршку коалиционих партнера. Показало се да сам био у праву. Eвидентно jе да нико из СПС не жели да брани став Владе Србиjе, као да jе тендером за испумпавање воде руководио кабинет премиjера, а не министарство рударства и енергетике на чиjем челу jе управо кадар СПС”, рекао jе Стефановић.

Стефановић каже да jе и приликом недавне расправе о буџету било jасно да социjалисти неће jавно бранити ставове Владе и да не желе никоме да се замераjу, чак и када се ради о теми коjом руководе.

“Tада су реформске потезе Владе заступали jедино чланови коалициjе окупљене око СНС, док су министри СПС остали по страни. Своj став о овоj теми сам више пута jавно износио. Истакао сам то и на недавноj седници Председништва СНС, а поновићу га и на предстоjећоj седници Главног одбора. Надам се да ће ме премиjер Вучић разумети”, рекао jе Стефановић.

Извор: Танјуг

buying paper online