Стефановић: Спреман сам да сносим последице

SRBIJA VLADA MUP

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да се одазвао позиву надлежних државних органа у вези са кривичном приjавом о наводном незаконитом праћењу новинарке и да jе спреман да сноси све последице уколико се утврди да jе учинио нешто против закона.

“Aко се утврди да сам учинио нешто мимо закона спреман сам да сносим све последице, али исто тако очекуjем да ће те последице сносити и они коjи су ме лажно приjавили уколико се утврди да су кривиче приjаве биле лажне и нетачне”, навео jе Стефановић, а преноси MУП.

Наводећи да се “све одвиjа баш онако као што jе пре неколико дана рекао и да то показуjе да jе у потпуности био у праву”, Стефановић jе казао да се у међувремену одазвао позиву надлежних органа, дао изjаву и да очекуjе да ће се надлежно тужилаштво огласити и саопштити резултате.

Истакао jе и да ту страгу не води Mинистарство унутрашњих послова, већ други државни органи, у сарадњи са тужилаштвом.

Против Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полициjе Диjане Хркаловић 30. децембра 2015. године поднета jе кривична приjава Tужилаштву за организовани криминал, због наводне “злоупотребе службеног положаjа и трговине утицаjем”.

A председник НУНС-а Вукашин Oбрадовић наjавио jе раниjе данас да ће поднети кривичну приjаву против Стефановића у вези са наводним праћењем jедне новинарке.

Стефановић jе иначе 8. jануара изjавио да стабилност коjу влада успева да спроведе у Србиjи не одговара свима и да постоjе информациjе да ће одређени људи лажним приjавама покушати да кажу да су неки новинари у Србиjи праћени иако, како каже, за то нема доказа.

Извор: Танјуг