Стефановић: Спремни смо да се прикључимо у немилосрдној борби против тероризма

1

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас Берлину, где је са немачким министром полиције Томасом де Мазијером потписао Споразум о полицијској сарадњи Србије и Немачке, да су најновији догађаји у Бриселу још једна потврда да је неопходно да се снажније боримо против тероризма и да размењујемо информације како бисмо били ефикаснији у борби против тероризма.

“Желим да изразим саучешће породицама жртава терористичких напада у Бриселу и да истакнем да смо спремни да се прикључимо Немачкој и другим државама Европе у немилосрдној борби против тероризма” нагласио је Стефановић.

На конференцији за новинаре у Берлину министар Стефановић је рекао да је то први пут у историји да се потписује споразум у области безбедности између Србије и Немачке и да је то веома значајан корак.

“То је далеко више од административне форме, већ даје конкретну могућност за заједничку сарадњу у области борбе против трговине наркотицима, кријумчарења оружја, организованог криминала, трговине људима и за сва она решења која су нам потребна у смислу борбе против лажних азиланата и оних који пролазе кроз наше земље и покушавају да затраже азил у западној Европи” рекао је Стефановић.

Српски министар полиције је изразио захвалност колеги Томасу де Мазијеру због чињенице да је Немачка спремна да јача капацитете српске полиције и да се стварају заједнички полицијски тимови који ће радити на конкретним предметима на спречавању кривичних дела на територији обе државе.

 “Србији је веома важно да покаже да је посвећена сузбијању свих кривичних дела нарочито у трговини наркотицима и решавању свега што се дешава на делу мигрантске руте која иде кроз Србију ка западној Европи” објаснио је министар Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова