Стефановић: Србија безбедно и сигурно место за живот

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас полазницима 16. класе Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) у Сремској Каменици да је важно да полицијске задатке обављају ефикасно у циљу очувања стабилности и безбедности наше земље, да задобију поверење грађана и да својим радом заслуже њихово поштовање.

„Нова 16. класа Центра за основну полицијску обуку започиње своје прве кораке. Њени полазници након годину дана имаће прилику да се придруже својим колегама у униформи и да постану полицајци који ће штити безбедност свих грађана Србије. У разговору са њима истакао сам да је изузетно важно да грађани виде да су у обављању свог посла посвећени, да нису корумпирани, да се боре и труде да своје задатке извршавају брзо и у интересу безбедности наше земље“ рекао је Стефановић.

Оценивши да је полицијски посао данас можда један од најтежих у Србији, министар је навео и да је то уједно позив који доноси велико поштовање уколико се обавља како треба.

„Полицијски посао омогућава и да све остале области у нашој земљи могу да напредују. Стабилност и безбедност значајно доприносе привредном расту. Стекао сам утисак да ови млади људи разумеју колико је тежак терет на њиховим раменима и колико су велика очекивања, али видим и да су спремни да се боре да Србија буде безбедно и сигурно место за живот“ рекао је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова