Стефановић: Србија посвећена решавању убиства Ивановића

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић још једном је данас истакао захтев Србије међународним институцијама на КиМ да се наши државни органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића, указујући да брине оно што се чује из тих институција – да не постоји документ којим је то Србија тражила.

Он је нагласио да је наша земља потпуно посвећена решењу овог случаја и да ће учинити све, да снагом својих истражних органа, дође до оних који су убили Ивановића и приведе их правди.

Стефановић је подсетио да су већ првог дана Министарство унутрашњих послова, Министарство правде и Тужилаштво за организовани криминал послали Еулексу и УНМИК-у захтеве да се наши државни органи укључе у истрагу овог убиства и да буду њен активан део.

“Оно што забрињава ових дана јесте чињеница да се често чују тонови из ових међународних институција да не постоји документ којим је Србија то тражила, да просто немају захтев Србије, иако смо ми то поновили и на највишем државном нивоу:, каже министар.

Како је додао, то је рекао председник Србије Александар Вучић, то су изјавили ресорни министри, као и директор полиције.

“Ови тонови су се чули и поред бројних писаних докумената које смо упутили и обраћања свим релевантним институцијама са захтевом за укључивање наших државних органа у истрагу”, истакао је Стефановић.

Министар је навео да је Република Србија, такође, на релевантним сајтовима објавила документа којима од Еулекса и УНМИК-а тражи учешће наших државних органа у истрази.

“Због тога инсистирамо на што скоријем укључивању нашег тужилаштва и полиције у ову очигледно сложену истрагу, како би што пре дошли до убица Оливера Ивановића”, истакао је Стефановић.

Министар је упозорио да се већ сада види да из истраге, односно од истражних органа на Косову и Метохији који спроводе истрагу овог тешког кривичног дела, цуре одређене информације према медијима које могу отежати даљи ток истраге, саопштио је МУП.

Стефановић апелује на све који се баве истрагом да покушају да максимално заштите информације до којих долазе истражним радњама, јер ће то бити најбољи начин да се што пре открију починиоци.

“Још једном истичемо нашу потпуну посвећеност решавању овог случају и захтев да се наши државни органи укључе у истрагу. Република Србија учиниће све да снагом својих истражних органа дође до оних који су убили Оливера Ивановића и приведе их правди“, поручио је Стефановић.

 

Извор: Танјуг