Стефановић: Србија са Српском хоће најбоље односе

DSCN0404

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић, који је данас у Бања Луци, присуствовао обележавању Дана полиције Републике Српске, изјавио је да Србија са Републиком Српском хоће да гради најбоље и најближе односе.

Честитајући свим припадницима Министарства унутрашњих послова и грађанима Републике Српске Дан полиције, Стефановић је указао да ће  полицијска сарадња изнедрити конкретне резултате који ће  допринети да се људи осећају сигурно и безебедно.

DSCN0398

„Наш циљ је да грађани Србије и Републике Српске буду максимално безбедни, да се осећају сигурно на улицама, у школама, градовима и да покажемо да кроз међусобну сарадњу можемо да пронађемо нову снагу да се изборимо  са свим облицима криминала, првенствено тероризмом“, нагласио је Стефановић.

Истакавши да је борба са тероризмом велики изазов данашњице, Стефановић је навео да је српска полиција отворена за најближу сарадњу, размену података, али и за учешће у програмима обуке, који ће допринети да полицајци буду спремнији да се суоче и изборе са тим злом.

Током церемоније обележавања Дана полиције Републике Српске, министар Стефановић положио је венац на спомен плочу страдалим припадницима Министарства унутрашњих послова, присуствовао тактичко показној вежби полиције и Свечаној академији.

Извор: Министарство унутрашњих послова