Стефановић: Србиjа ниjе полигон за криминалне обрачуне

slide

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић честитао је данас припадницима Жандармерије Дан и славу ове јединице, истакавши да је то једна од најозбиљнијих јединица наше земље на коју грађани Србије могу да рачунају.

„ Ово је дан када треба да одамо пошту припадницима Жандармерије који су дали животе штитећи нашу земљу. До последњег дана ћемо инсистирати да се пронађе убица Стевана Синђелића и његово име увек ћемо помињати с поносом, јер је дао живот у заштити своје земље“, рекао је министар, обраћајући се на свечаности у новосадском одреду Жандармерије поводом Дана и славе јединице.

унутра

Министар је такође нагласио да не заборављамо људе који су свакодневно у Копненој зони безбедности, али и остале припаднике МУП-а који својим радом доприносе да грађани буду безбедни, а наша земља стабилна.

„Сваки припадник полиције свакодневно ризикује живот да би Србија била безбедна, да би одолели изазовима тероризма, као и другим изазовима“, рекао је министар.

Стефановић се посебно захвалио на разумевању премијеру Вучићу који је помогао да се дође до средстава за модернизацију Жандармерије.

„Радићемо и убудуће да поправимо материјални положај и обученост припадника Жандармерије и полиције“, истакао је министар.

унутра2

Говорећи о Жандармерији као елитној јединици на коју Србија може да рачуна, министар Стефановић се захвалио командатну Жандармерије Горану Драговићу и Команди који су помогли да Жандармерија буде синоним за безбедност државе.

Овом приликом министар се захвалио и градоначелнику Новог Сада на досадашњој помоћи и подршци и изразио уверење да ће сарадња са Покрајинском владом бити добра.

 Командант Горан Драговић поручио је да је Жандармерија увек у служби државе Србије и да су њени припадници потпуно спремни да обављају најсложеније задатке.

унутра3

Извор: Министарство унутрашњих послова