Стефановић: Србиjа поуздан партнер у борби против тероризма

10959611_580584952077647_3852812390621626973_n (1)

Србиjа jе поуздан партнер и пружа пуну подршку борби против тероризма, поручио jе министар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић у разговору са амбасадорком француске у Београду Kристин Mоро.

Саговорници су се сагласили да jе кроз обуке и размену искустава између држава неопходно наћи нове начине за сузбиjање тероризма, саопштено jе из кабинета министра унутрашњих послова.

Стефановић jе нагласио да jе српска полициjа заинтресована за сарадњу са другим земљама у погледу размене искустава у тоj области, као и да треба пресећи корене тероризма, коjи леже у илегалноj трговини оружjем, прању новца и трговини наркотицима.

Aмбасадорка француске jе рекла да jе тероризам повезан и са саjбер криминалом, злоупотребом интернета и социjалних мрежа коjи се користе за манипулациjу и предложила да током ове године у Београду буде одржан семинар, на коме би француски специjалци пренели непосредна искуства припадницима MУП-а у домену борбе против тероризма.

Стефановић jе изразио жаљење због терористичком нападу на француски сатирични недељник “Шарли Eбдо” и подсетио да су министар спољних послова Србиjе Ивица Дачић и председница Скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић учествовали у протестном маршу у Паризу, у знак подршке францускоj и осуди терористичког акта.

Стефановић и Mоро констатовали су да jе сарадња министарстава унутрашњих послова двеjу земаља интензивна и ефикасна.

На састанку jе било речи и о обуци “Безбедност аеродрома“, коjа ће у марту бити одржана у Београду, а на коjоj ће предавачи бити француски и немачки експерти.

Oбука jе резултат договора француског и немачког полициjског аташеа у Београду са Управом граничне полициjе Mинистарства унутрашњих послова Србиjе, а коме jе претходила инициjатива три ресорна министра о трилатералноj сарадњи.

Извор: Танјуг