Стефановић: Србиjа спремна за предстоjећи талас киша

10603258_757185281084279_8205911214339619966_n

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић обишао jе данас подручjе Ниша, коjе jе Штаб за ванредне ситуациjе одредио као jедно од критичних подручjа, нагласивши да jе Mинистарство одмах реаговало и ставило у приправност све снаге како би могле да пруже помоћ у спасавању и другим активностима у зависности од ситуациjе када су у питању поплаве.

„На основу временске прогнозе и упозорења коjу смо добили, наредних 36 сати бићемо у повишеном степену приправности на свим местима на коjима постоjи опасност и трудићемо се да поjачаним присуством полициjе и других државних органа грађанима осигурамо безбедност“, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе додао да jе од данас у Нишу jош 50 припадника Жандармериjе коjи су на задатку на заштити од поплава, као и поjачан броj припадника Сектора за ванредне ситуациjе коjи дежураjу већ неколико дана на заштити, не само града Ниша, већ и читавог региона.

„Oни са овог места могу врло брзо да дођу да заштите читав регион, зависно где буде потребно“, истакао jе министар и нагласио да су, поред припадника Ватрогасно – спасилачке jединице и Жандармериjе, на терену ангажована и 53 припадника Воjске.

„Локална самоуправа jе у претходном периоду урадила своj посао, очишћена су корита река, склоњен jе отпад, грање и зато jе проходност корита већа. Негде су корита продубљна, што указуjе на њихову свест и добар рад у Нишу. Mора да се ради на томе и то jе практично превентива коjа jе веома значаjна“, оценио jе Стефановић.

Mинистар jе наjавио да ће током дана разговарати и са начелником Полициjске управе у Нишу, како би се упознао не само са ситуациjом у вези  заштите од поплава,  већ и са безбедносном ситуациjом у Нишу, изразивши задовољство чињеницом да jе безбедност грађана додатно побољшана.

„Нама jе безбедност грађана Ниша jедан од наjважниjх приоритета. Ниш jе важан град, не сме никад бити заборављено да jе оваj регион веома важан за  Републику Србиjу, а наравно Mинистарство унутрашњих послова даће своj допринос да се грађани осећаjу сигурно“, поручио jе министар Стефановић.

Извор: Танјуг