Стефановић: Српска полиција поуздан партнер у региону

DSC_1504manja

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић изјавио је на отварању Генералне скупштине Асоцијација шефова полиција Југоисточне Европе (СЕПКЕ) да ће српска полиција бити поуздан партнер у региону и искрен сарадник европских полиција.

„Министарство унутрашњих послова Републике Србије даће пун допринос у циљу поштовања и спровођења закона, владавине права, очувања стабилног јавног реда и мира, као и очувања безбедности наших грађана“, поручио је министар.

Стефановић је истакао задовољство чињеницом да се управо за време преседавања Србије СЕПКОМ финализира идеја о стварању новог, модерног професионалног удружења које ће пружити још бржи и ефикаснији одговор на кључне безбедносне изазове са којима се суочавамо како у региону, тако и у Европи.

„У том смислу сматрам да ће наше будуће активности бити усмерене на јачањe стратешких капацитета на регионалном нивоу, а све у циљу успешније заједничке борбе против организованог и других видова тешког криминала“, рекао је министар Стефановић.

Директор српске полиције Милорад Вељовић указао је да успешна борба против криминала не може да постоји ако није заједничка и на стратешком нивоу.

 „У борби против организованог криминала и свих других видова криминала можемо истрајати само заједнички, кроз искрену и добронамерну сарадњу“, навео је Вељовић истакавши да је српска полиција потпуно опредељена за ту борбу и да у њој неће бити поштеђених и заштићених.

Подсетивши да Министарство унутрашњих послова спроводе реформу полиције, Вељовић је указао да Влада Републике Србије подржава реформу полиције у модерну, ефикасну, ефективну, демократску и одговорну, која је у складу са стандардима и моделима Европске уније.

Директор Савезне криминалистичке полиције Аустрије Франц Ланг навео је да је регион Југоистичне Европе веома важан за систем безбедности целог континента и да су стога од изузетне важности резултати рада шефова полиције те области.

Директори полиција земаља чланица Асоцијација шефова полиција Југоисточне Европе (СЕПКА) потписали су данас у Београду Меморандум о разумавењу са смерницама у раду СЕПКА, који ће омогућити партнерски рад, континуирану сарадњу на стратешком нивоу и заједничку борбу против свих изазова модерног друштва.

Извор: Министарство унутрашњих послова

http://https://www.youtube.com/watch?v=9h49pMOjgXE&feature=youtu.be
игровые автоматы резидент