Стефановић: Сумња да jе отмица део организоване трговине

natasa01

Mинистар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић изjавио jе данас да се сумња да jе отмица двогодишње девоjчице у београдском насељу Браће Jерковић део организоване трговине људима и да jе дете отето да би било продато.

Стефановић jе рекао да се истрага развиjа, да постоjи више оперативних радних верзиjа на коjима се ради, да се сумња да су отмичари део организованог ланца трговине људима и захвалио на сарадњи француским колегама.

Mинистар унутрашњих послова рекао jе за TВ Пинк да се наредних дана очекуjе сазнање да ли jе дете било циљано отето.
“Полициjа jе показала да они то не треба да раде у Србиjи”, рекао jе Стефановић и додао да jе ово превентивна мера коjа показуjе да у Србиjи тако нешто не може да прође.

Oн jе истакао да су отмичари 12. марта ушли у земљу, провели наjвећи део дана и преспавали у Панчеву, после тога се упутили у Београд и 13. марта извршили отмицу.

Стефановић jе указао да има пуно нелогичности у њиховим изjавама и да су имали резервне таблице, румунске, коjе су украдене у Румуниjи и коjе су биле на возилу када jе дете отето.

Mинистар унутрашњих послова истакао jе да се полициjа труди да поjача превентивне мере и да Србиjа ниjе земља високог ризика, али да би људи децу, поготову малу, требало да држе на оку.

Двогодишња девоjчица отета jе 13. марта око 13 часова у београдском насељу Браће Jерковић. Oна jе пронађена након два сата полициjске потере, а отмичари су ухваћени.

Oтмичари су аутомобилом покушали да пробиjу наплатну рампу на ауто-путу ка Шиду након чега се возило зауставило. Девоjчица jе пронађена код Шимановаца.

Tужилаштво за организовани криминал предложило jе 15. марта суду да одреди притвор по свим основима за троjе француских држављана осумњичених да су у петак 13. марта отели малолетну M.П.

 

Извор: Танјуг