Стефановић: Укључићемо се у истрагу на захтев тужилаштва

12508701_1663585907226664_5254898674270692347_n

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да ће се то министарство укључити у истрагу о околностима у коjима су страдали двоjе држављана Србиjе у Либиjи уколико тужилаштво покрене истрагу, али да у овом тренутку о томе нема никакве информациjе.

Стефановић jе, одговараjући на питање новинара, да ли зна где се налази амбасадор Србиjе у Либиjи Oливер Потежица и да ли су тачне информациjе да се бавио недипломатским активностима, рекао да не зна, и да то ниjе питање за Mинистарство унутрашњих послова.

“MУП ниjе био укључен у ту ситуациjу. С обзиром на то да jе то у надлежности других државних органа, нисмо се у то мешали”, рекао jе Стефановић.

Oн jе додао да, уколико дође до истраге где ће бити потребна помоћ српске полициjе, да ће се MУП укључити.

Упитан зашто се колона возила у коjоj су се налазили српски држављани кретала непредвиђеном рутом, Стефановић jе поновио да се полициjа тиме ниjе бавила и да, као што каже назив министарства, полициjа се “не бави стварима ван наше земље”.

Стефановић jе додао и да ниjе било контаката са министром спољних послова у вези са погибиjом српских држављана у Либиjи.

Извор: Танјуг