Стефановић: Унапређење сарадње између српске и алжирске полиције

srpska-alzirska-polcije-2-vМинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Демократске Народне Републике Алжир Абделхамидом Шешубом о унапређењу сарадње полиција две земље, посебно у области борбе против тероризма, организованог криминала, трговине наркотицима и кријумчарења људи.

Министар Стефановић и амбасадор Шешуба сложили су се да су терористичке претње глобални проблем и да је за успешну борбу против овог зла неопходна заједничка оперативна сарадња свих земаља.

Осудивши терористички напад који се догодио у Македонији, Стефановић и Шешуба су указали да ће међусобна сарадња у области борбе против тероризма бити додатно унапређена.

Према речима министра Стефановића, министарства унутрашњих послова две земље у наредном периоду радиће на усаглашавању међудржавног споразума, који ће имати за циљ унапређење опште полицијске сарадње.

Стефановић је амбасадора упознао о реформама које спроводи МУП.

„Министарство унутрашњих послова ради на усвајању новог закона о полицији, који ће бити усаглашен са европским стандардима и вредностима“, рекао је Стефановић истакавши да је циљ Републике Србије да постане пуноправна чланица Европске уније.

Извор: Министарство унутрашњих послова