Стефановић:Ухапшено 13 особа због трговине дрогом

stefanovich_vuccich_0809

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у четири одвојене акције 14 особа због више тешких кривичних дела и разбили ланце трговине дрогом и оружјем и идентификовали једног од осумњичених за учешће у терористичким нападима у Куманову.

У Новом Пазару ухапшен је један од највећих кријумчара хероина на Балкану, М. Т. из Новог Пазара, са још четири особе из Новог Пазара и Тутина. На основу вишемесечног оперативног рада Управе криминалистичке полиције, предвођена специјалним јединицама МУП – а, полиција је упала у просторије на територији Новог Пазара и Тутина, које су користили ухапшени.

“Ова група се сумњичи да је дужи низ година кријумчарила хероин са подручја Турске на територију Републике Србије и западне Европе. У последњих четири месеца полиција је запленила 13 килограма хероина који је припадао овој криминалној групи и на тај начин разоткрила и врх пирамиде кријумчарења дроге. Пронађено је и аутоматско оружје“ навео је министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, описујући ову изузетно успешну акцију.

Истовремено, у Новом Саду, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, ухапшен је и један од највећих кријумчара дроге М. Н, као и још три особе које су нудиле новац сведоку сараднику да промени исказ у судском поступку, који се води против М. Н. због кријумчарења око 200 килограма наркотика.

На основу информације Службе за борбу против организованог криминала, у Француској је ухапшено девет особа, а код нас у оквиру исте акције, у сарадњи са француском полицијом, још четири особе у Крушевцу, Кули, Новом Пазару и Краљеву.

„Ради о међународној криминалној групи која се бавила кријумчарењем оружја на територијама Србије и Француске. Овим је пресечен свакако највећи ланац кријумчарења оружја између ове две државе и сматра се веома успешном заједничком акцијом српске и француске полиције“, истакао је министар Стефановић.

Такође, на основу потернице Интерпола, на административном прелазу Брњак, ухапшен је Б. Б. из Куманова, осумњичен да је пружао комплетну логистичку подршку за терористичке нападе на полицијске станице и на полицију, али и на цивиле, на територији Републике Македоније.

„Свакако сам захвалан полицији на добром раду. Ово је један од успешнијих дана за српску полицију. Настављамо са борбом против криминала, имаћете прилику да и у будућности чујете добре резултате“, закључак је министра унутрашњих послова на данашњој конференцији за медије.

Возило ниjе пронађено, али Mилићев осуђен

Mинистар jе изjавио да полициjа jош увек ниjе пронашла возило коjим jе Mарко Mилићев усмртио Луку Богдановића, али да jе са становишта правде наjважниjе да jе лице коjе jе изазвало саобраћаjну незгоду добило судску казну.

“Да ли нам се она свиђа или не то jе друго питање”, рекао jе Стефановић на конференциjи за новинаре.

Mинистар унутрашњих послова jе подсетио да jе полициjа Mилићева у рекордном року лоцирала у Kини, да jе он врло брзо изручен, а да му jе за мање од годину дана изречена пресуда.

Tрећи основни суд у Београду осудио jе 28. октобра на четири године и шест месеци година затвора Mарка Mилићева (34), jер jе своjим возилом “мини кантримен” усмртио Луку Jовановића (21) прошлог лета на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Све ће бити истражено у случаjу Mали

Стефановић jе изjавио да полициjа истражуjе случаj градоначелника Београда Синише Mалог и да ће он одговарати уколико се испостави да jе крив, али да уколико се испостави супротно треба да одговараjу они коjи су га лажно оптуживали.

“Што се тиче Mалог, радимо све истраге везане за то, све ће бити истражено и ко jе говорио истину и ко ниjе. Aко jе Mали крив одговараће, ако га неко лажно оптужуjе и они ће одговарати”, рекао jе Стефановић на конференциjи за новинаре.

Додао jе да jе немогуће живети у земљи у коjоj вам неко уништава живот, а онда се испостави да нисте криви и да jе све у реду.

Mрежа за истраживање криминала и корупциjе Kрик обjавила jе пре неколико дана да jе Mали као директор оф-шор компаниjа купио 24 стана на бугарском приморjу.

Стефановић jе навео и да у случаjу афере прислушкивања лидера ДС Боjана Паjтића ниjе изнет ниjедан кредибилан доказ за то, осим тврдњи одређених лица да су прислушкивани, а коjи не желе на полиграф.

“Aко причамо о истагама везаним за наводно прислушкивање jа сам рекао да за то ниjе дат ниjедан кредибилан доказ. До данас ниjе дат ниjедан кредибилан доказ, осим тврдње одређених лица да су прислушкивани. Ниjедно од њих не жели на полиграф”, рекао jе Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова