Стефановић: У влади и у СНС-у руше Вучића

1 slika

Потпредседник СНС-а Небоjша Стефановић не искључуjе да постоjи “фронт” против премиjера Aлександра Вучића, у коjи су, уз “опозициjу тзв. независне интелектуалце и новинаре” индиректно укључене и поjедине велике силе, “коjима ниjе по вољи стратешко опредељење Београда да сарађуjу и са Истоком и са Западом”.

Стефановић jе за Вечерње новости рекао да у  влади, али и унутар СНС постоjе поjединци коjи су наклоњени противницима напредњака, а коjе одскора повезуjе jедна невидљива рука.

Реч jе, каже, о људима коjима се не свиђа велики посао коjи jе премиjер започео, jер их спутава у остваривању личних интереса.

“По премиjера jе опасно што све њих одскора на неки начин повезуjе jедна невидљива рука, а искрено се надам да ће он смоћи снаге да настави започету мисиjу и нашу државу и друштво изведе на прави пут”, рекао jе потпредседник напредњака, поводом нових политичких потреса иза завесе коjи прете да узрдмаjу власт.

Не жели да спекулише о наводима поjединаца да се у Србиjи спрема државни удар док jе председник владе у Kини, али тврди да jе очигледно да Вучић смета многима.

“Смета некима у влади коjи громогласно ћуте када се, рецимо, премиjер и његова породица наjбруталниjе блате у медиjима. Tакви са Вучићем деле само слатке плодове и резултате коjих има – тако тврде и EУ MMф и Светска банка. Горке остављаjу њему. Своj став о њима сам изнео jош давно. Смета и поjединцима из СНС коjи су долазак на власт схватили искључиво као jагму за новцем и добро плаћеним положаjима. Нестрпљиви у наплаћивању изборне победе, jадикуjу и пишу му отворена писма”, навео jе мнистар.

Стефановић не искjучуjе да су у, како каже, “фронт” против Вучића, уз “опозициjу тзв. независне интелектуалциjе и новинаре” индиректно укључене и поjедине велике силе, “коjима ниjе по вољи стратешко опредељење Београда да сарађуjу и са Истоком и са Западом”.

“Нажалост, поjединци из владе као да траже заштиту тих закулисних играча иако добро знаjу да Вучић ниjе нити ће радити на миг амбасадора”, навео jе Стефановић коjи, како jе рекао, као приjатељ и његов близак страначки саборац, моли Вучића да о воме добро размисли када почетком године буде бирао ново руководство.

Извор: Танјуг