Стефановић: У заједничкој акцији српске, шпанске и хрватске полиције заплењена 1,1 тона кокаина

210515-kokain-1v

У заједничкој акцији Министарства унутрашњих послова Републике Србије, полиција Краљевине Шпаније и Републике Хрватске, заплењена је 1,1 тона кокаина, што је једна од највећих заплена те дроге у последњих неколико година, изјавио је данас министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.

„На јахти „Амстердамер“, у шпанским територијалним водама, у специјално прављеним бункерима пронађена је 1,1 тона кокаина, који је превожен из Јужне Америке према западној Европи“, објаснио је Стефановић.

Према његовима речима, ово је била једна од највећих заједничких акција три полиције која је усмерена на спречавању шверца великих колична дроге, које се из Јужне Америке допремају према Европи.

„Још једном показујемо да је Република Србија посвећена борби против наркотика и српска полиција показује спремност и способност да пресретне чак и највеће количне дроге које се путем нарко картела шаљу према Европи“, рекао је Стефановић.

Министар је додао да Министарство унутрашњих послова наставља да чува безбедност и сигурност Републике Србије и тако спречава долазак дроге на српске улице.

У међународној акцији, како је рекао Стефановић, ухапшене су три особе због постојања основа сумње да су на јахти „Амсетердамер“ кријумчариле кокаин.

„Једна од ухапшених особа је српски држављанин, а друге две особе су држављани Републике Хрватске“, прецизирао је министар полиције.

Све активности српске полиције предузимане су у координацији и сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал.

Заплењени кокаин је изузетно високог квалитета и чистоће, његова вредност процењује на 44 милона евра. У оквиру ове акције, истога дана у Валенсији ухапшено је више особа припадника те организоване криминалне групе.

Извор: Министарство унутрашњих послова