Стефановић: У полицији ће моћи да напредују само они који покажу резултате

SL 3

Mинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић изјавио је данас у Сремској Каменици, да након доношења новог Закона о полицији, који је у примени већ три месеца, напредовање у полицијској служби не зависи од различитих врста веза, већ од резултата, залагање и професионализма.

„У полицији ће моћи да напредују само они који покажу резултате, залагање, који покажу да заиста заслужују да носе униформу, а не неко ко је ту по вези, ко има рођака, маму, тату.  Свако од вас има шансу да дође до највиших полицијских чинова“, поручио је Стефановић  на свечаности поводом промоције 12. класе Центра за основну полицијску обуку.

SL 4

Од припадника те класе који су промовисани у полицајце приправнике, министар полиције очекује да не устукну у борби против криминала и корупције.

„Грађани Србије од вас очекују да будете бедем, да будете брана од криминала, да будете они који неће устукнути, повући се. Очекују од вас да покажете љубави према својој земљи и учините све да се осећају безбедно“, нагласио је Стефановић.

Министар полиције је припаднике 12. класе охрабрио да наставе школовање, обуку, да буду чврсти и непоколебљиви, да своју дужност обављају у складу са законом и правилима службе и да се одупру свим изазовима који стоје пред њима.

Полицијски позив, како је рекао, данас је, можда, један од најтежих задатка у Србији.

SL 2

Према његовим речима, полицајци се свакодневно суочавају са највећим изазовима, криминалом и претњама које могу угрозити њихове живот и животе других људи.

 „Министарство унутрашњих послова у наредним годинама наставиће бескомпромисну борбу против корупције и криминала и активности на даљем повећању безбедности свих грађана наше земље“, закључио је министар полиције.

Извор: Министарство унутрашњих послова