Стефановић: Фалсификовани подаци о фирми брата премијера Вучића

NEBOJSA STEFANOVIC

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић позвао је данас председника Нове странке Зорана Живковића да поднесе оставку на место посланика у парламенту, јер је утврђено да није тачна његова тврдња да је брат премијера Андреј Вучић власник фантомске фирме.

Стефановић је, у изјави новинарима у Скупштини Србије рекао да су фалсификовани подаци којима се показује да је премијеров брат наводно власник спорне фирме. Стефановић је рекао и да не очекује да Живковић поднесе оставку, мада је, како је истакао, лидер Нове странке прихватио опкладу премијера Александра Вучића да један од њих двојице поднесе оставку када се буде испитало да ли је Андреј Вучић власник спорне фирме или не.

Упитан о реконструкцији Владе Србије, он је рекао да је то у надлежности премијера и да ће Александар Вучић о томе одлучивати након што добије шестомесечни извештај о раду министара.

Небојша Стефановић, који је и потпредседник Српске напредне странке, навео је да је Демократска странка током боравка на власти од 2008. до 2012. године уништила финансије Србије и да садашња Влада мора да се суочава са последицама такве ситуације.

 

Извор: ФоНет,Курир