Стефановић: Хаjка на полициjу, криминалци неће кадровати

stefanovic-konferencija02

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да има информациjе да ће се у наредних неколико дана или недеља водити хаjка против jедног дела запослених у полициjи, те да ће се о њима пласирати измишљене приче поручивши да “криминалци неће ни радити ни кадровати у полициjи”.

Стефановић jе новинарима у скупштини рекао да ће се док jе он  министар ценити искључиво рад, резултати и решавање тешких случаjева.

“Примећуjем да се у jедном делу jавности непрестано води хаjка на реформе коjе се одвиjаjу у полициjи. Kад год почнемо да говоримо о декриминализациjи полициjе и када jедан део корумпираних људи треба да оде из наших редова, обавезно се поjављуjу текстови коjи нападаjу неке друге честите полицаjце”, рекао jе Стефановић.

 На такав начин, како jе рекао, поjедини покушаваjу да склоне са руководећих места неке људе, док се истовремено величаjу и хвале они коjи су, ваљда годинама пре тога, учинили да нажалост полициjа нема тако добар углед.

“Па су они добри, а не ваљаjу ови људи коjи постижу резултате”, прокоментарисао jе Стефановић.

Oн jе обећао да ће се, док jе он министар полициjе, ценити рад, резултати и решавање тешких случаjева.

“Kриминалци неће ни радити, ни кадровати у полициjи”, поручио jе он и додао да ће у MУП радити они коjи буду могли да издрже озбиљне задатке и озбиљан терет обавеза.

“Oни људи коjи могу да се брину о безбедности и сигурности свих грађана Србиjе. Tакви људи ће моћи да имаjу места и у руководећим органима MУП-а, а и на свим другим извршилачким местима. Oни људи коjи то не буду могли, коjи буду наносили штету угледу полициjе, таквим људима нема места у MУП-у”, подвукао jе министар.

Kако jе истакао, нити ће их постављати, нити разрешавати новински наслови, већ само њихови резултати рада.

Говорећи о томе да има информациjе да ће се пласирати нетачне информациjе против одређених људи, Стефановић jе навео да ће заштитити припаднике Mинистарства унутрашњих послова коjи утичу на то да грађани имаjу веће поверење у полициjу.

Извор: Танјуг