Стефановић: Хоћемо да приближимо полицију грађанима

DSC_8668

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић поручио је данас  у Нишу на отварању Полицијске испоставе Медијана, да је нишка полиција у прва три месеца ове године остварила успешнији резултат у односу на исти период 2015. године и смањила стопу криминалитета за више од 13 одсто.

„Тај податак говори о добром раду полиције, која се интензивније и озбиљније ухватила у коштац са криминалом, као и да у тој борби нема заштићених. Отварањем ове полицијске испоставе, у којој ће радити сто полицијских службеника, показујемо да нас занима сваки део Ниша“, рекао је Стефановић.

DSC_8664

Према његовим речима, концепт полиције у заједници, подразумева да су полицајци заједно са својим грађанима, да познају рад локалне самоуправе, облике криминалитета на подручују на коме раде, као и да су грађанима лако доступни.

„Хоћемо да приближимо полицију грађанима, да људима омогућимо да се брзо и ефикасно обрате полицији када имају проблем, било да је реч о управним пословима, вађењу личне карте, пасоша и осталих докумената или о сузбијању криминала“, поручио је Стефановић.

DSC_8682

Захваливши представницима град Ниша и локалане самоуправе на уступљеној згради у којој ће радити новоотворена полицијска испостава, Стефановић је најавио да ће у наредних неколико дана на најпрометнијим саобраћајницама у насељу Медијана бити постављен видео – надзор повезан са полицијском испоставом, што ће знатно олакшати рад полиције и допринети повећању нивоа безбедности.

Такође, како је рекао министар, биће појачана и патролна делатност, у свакој улици, сваком делу насеља, а посебно у близини угоститељских објеката.

Стефановић је изразио уверење да ће сарадња између полиције и града бити интензивирана, јер, како је рекао, нема полиције у заједници и стварања безбедног  амбијента, уколико сви друштвени фактори у томе не учествују.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић истакао је да сарадња града Ниша са полицијом треба да буде пример одговорног односа локалних самоуправа према полицији.

Перишић је подсетио да је у претходном периоду град донирао полицији више возила,  пратеће опреме, као и да је  недавно донирана и опрема за подизање саобраћајне безбедности.

„То је логичан приступ. Полиције треба да се сећамо, не само у лоша, већ и у добра времена, када имамо средства, начин и могућности да помогнемо. Кроз концепт полиције у заједници допринећемо да рад полицијских службеника буде доступнији и транспарентнији што је од стратешког интереса за целу заједницу“, рекао је Перишић.

Извор: Министарство унутрашњих послова