Стефановић Хрватскоj: Не држите придике, већ обезбедите права

Србиjа жели добре односе са своjим комшиjама, па и са Хрватском, али та држава не треба нама да држи лекциjе, већ да сама обезбеди она права за националне мањине какву треба да има свака у Eвропи, поручио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Стефановић jе, одговараjући на питање како коментарише изjаву хрватског министра спољних послова Mира Kовача да Србиjа не поштуjе међународне споразуме према коjима jе дужна да хрватскоj мањини обезбеди одређени броj посланичких места у републичком парламенту, рекао да црнокошуљаши не парадираjу Београдом, већ центром Загреба и да се ћириличне и друге табле националних мањина не ломе по Србиjи, већ по Хрватскоj.

“Наше комшиjе не треба нама да држе придике и лекциjе, већ да обрате пажњу да обезбеде такву врсту права и животног стандарда за српску мањину какву треба да има свака национална мањина у Eвропи”, истакао jе Стефановић.

Oн jе додао да Србиjа жели добре односе са Хрватском, али jе и подсетио да поред тога што jе Хрватска протерала са своjе териториjе 300.000 Срба, данас у њоj живи четири пута више Срба него Хрвата у Србиjи.

Извор: Танјуг