Стефановић: Ценимо подршку Високог комесаријата УНХЦР

171115-komesar-sl1-v

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас са високим комесаром Уједињених нација за избеглице Антониом Гутерешом, који је похвалио Владу Републике Србије и Министарство унутрашњих послова за унапређење поступка пријема и регистрације избеглица.

Министар Стефановић се захвалио на досадашњој материјалној и техничкој помоћи и учешћу УНХЦР у Србији у унапређењу националног система азила и рекао да је у току израда новог закона о азилу.

„Ценимо подршку Високог комесаријата УНХЦР који је од самог почетка избегличке кризе позивао међународну заједницу да помогне Србији у решавању кризе и мешовитих миграторних токова“, истакао је министар Стефановић.

Високи комесар УНХЦР Гутереш оценио је позицију Србије у решавању избегличке кризе као веома конструктивну и рекао да УНХЦР и даље стоји на располагању Влади Републике Србије за помоћ и сарадњу.

Министар Стефановић и високи комесар Гутереш сагласили су се да је потребан јединствени и усаглашени одговор целе Европе на избегличку кризу.

Извор: Министарство унутрашњих послова