Стефановић: Циљ пројекта је боља сарадња полиције са локалном заједницом

383a3a1ad9949cba6703fd93b5f9d2be9f3889d3fffc3da1302b1992cb36cf67_full

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је паркове на Новом Београду у којима је Интернационална полицијска асоцијација обезбедила бесплатан интернет.

Бесплатан интернет уведен је у парку у блоку 62, скејт парку код Ушћа, парку код хотела Југославија, на савском шеталишту у блоку 44.

“Циљ пројекта је још боља сарадња полиције са локалном заједницом и подизање свести да је полиција у служби грађана”, рекао Стефановић.

Стефановић је навео да му је драго што је уз помоћ Интернационалне полицијске асоцијације грађанима Новог Београда поклоњем бесплатан интернет у пет паркова.

Тиме се, каже, побољшава квалитет живота грађана, али и безбедност.

“Наш посао је да ове паркове камерама повежемо са полицијским станицама, да имамо бољи надзор због зашите грађана и имовине, али и да пружимо грађанима нешто и да им дамо нову ствар који ће моћи да користе док се одмарају у парку”, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да ће грађани моћи да провере на интернету све теме у вези са борбом против насиља и вршњачког насиља.

“Уз добре и квалитетне садржаје, надам се да ће интернет помоћи да људи буду сигурнији и да квалитетно проведу време док користе одмор у лепим новобеоградским парковима”, рекао је Стефановић.

Председник Интернационалне полицијске асоцијације у Србији Небојша Пантелић рекао је да та асоцијација окупља око 600.000 чланова из 65 земаља света, да су до сад организовали бројне активности са грађанима и децом о безбедности у саобраћају, али и о превенцији вршњачког насиља.

На тај начин су, каже, дошли на идеју да се омогући бесплатан интернет у парковима.

“Наш циљ је да покажемо добру сарадњу са локалном заједницом, да подигнемо свест да је полиција у служби грађана, јер је визија којој тежимо  да полиција буде јавност, а јавност полиција, те да најмлађе заштитимо од те пошасти и да им покажемо на који начин могу да се заштите и сами”, рекао је Пантелић

Извор: Танјуг