Стефановић: Циљ jединствена регистрациjа миграната

e55b553f-1b84-4d44-a554-0d6530378dbb

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да се ради на томе да се олакша превоз миграната, као и да jе њихова jединствена регистрациjа циљ о ком се дуго говори, али да то наjмање зависи од Србиjе.

Oн jе у Шиду, заjедно са министром рада Aлександром Вулином показао услове и капацитете за мигранте 40-чланоj делегациjи СAД, коjу jе предводио сенатор Џон Mекеjн коjи jе поновио да ће по повратку у СAД затражити додатну помоћ за Србиjу и додао да има веома позитивне утиске о условима у коjима бораве мигранти.

Стефановић jе указао да оно што jе важно и о чему се већ годину дана прича, jе jединствена регистрациjа.

“Ниjе нам циљ да ове људе утоварамо и истоварамо из возова на сваком граничном прелазу, већ да то урадимо на jедном месту, али наравно то наjмање зависи од Србиjе”, рекао jе Стефановић новинарима.

fbd4f24f-40dc-4629-b62f-4aedc921708e

Министар полиције jе додао да то не зависи ни од земаља на балканскоj рути, већ од Немачке, Aустриjе, земаља EУ и jединственог приступа.

Стефановић jе наjавио  да ће се наредне недеље на нивоу директора полициjе разговарати о том проблему и истиче да ће се на све начине покушати да се дође до решења.

Говорећи о безбедносноj ситуациjи, Стефановић jе рекао да она остаjе да буде чврста, стабилна, те да нема непосредних безбедносних изазова, поготово не везаних за миграциjе у Србиjу.

“Oви људи се врло мирно и достоjанствено понашаjу, чекаjу своj ред, за сада нема већих изазова у безбедносном смислу, али то не значи да ми не пратимо све, управо због свега што се дешавало у другим државама. Поjачали смо броj припадника коjи то прате на терену, као и обавештаjни рад, коjи jе суштински наjважниjи”, рекао jе минситар полициjе.

Oн се нада и да ће се проблем са превозом миграната решити на неки задовољаваjући начин, како би се тиме релаксирала полициjа и броj њених ангажованих припадника на тим питањима.

Извор: Танјуг