Стефановић: Циљ jе да полициjа буде ефикасна

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова Србиjе др Небоjша Стефановић изjавио jе да су сви jеднаки пред законом и да jе циљ да полициjа буде ефикасна, а грађани безбедни.

Стефановић jе у Jутарњем програму TВ Пинк нагласио да влада, државне институциjе и полициjа неће правити разлику, да неће никога штитити и да ће се правда jеднако спроводити.

Министар jе подсетио да jе полициjа у наставку акциjе на сузбиjању криминала и корупциjе ухапсила више особа коjе су припадале разним политичким опциjама – СНС, ДС и СПС и одбацио оптужбе да jе реч о политичком прогону.

Mинистар унутрашњих послова jе подсетио да jе претходних дана ухапшено 14 лица због различитих дела везаних за корупциjу.

Стефановић jе рекао да jе урађен преднацрт новог закона о полициjи, да ће наредних дана бити завршене консултациjе унутар министарства са синдикатима и да се нада да ће бити донет у парламенту до пролећа.

Министар jе наjавио да ће полициjа бити више ориjентисана ка грађанима, да ће бити омогућено напредовање у полициjи у складу са заслугама и да ће бити оснажена унутрашња контрола полициjе.

Стефановић jе истакао да ће нови шеф криминалистичке полициjе Београда Драган Kецман, коjи jе 25 година у полициjи, остварити добре резултате и да jе важно да грађани на улици буду безбедни.

Mинистар унутрашњих послова jе рекао да су нове полициjске униформе почеле да стижу у фазама и да очекуjе све комплете за полицаjце до марта или априла.

На питање новинара о циљевима до краjа 2015. године, Стефановић jе одговорио да се, осим о закону о полициjи, разговара и о поглављу 24, коjе jе важно за државу, jер се ту остваруjу стандарди за борбу против корупциjе, бољу контролу границе и сва друга питања.

Kоментаришући замерке потпредседнику СНС Игору Mировићу да jе лидеру ДС Боjану Паjтићу упутио тешке речи, Стефановић, коjи jе функционер СНС, рекао jе да су и посланици ДС упутили посланицима СНС увредљиве речи и додао да jе “ДС последња коjа треба да нам држи лекциjе о било чему”.

Извор: Танјуг