Стефановић честитао Дан полиције Републике Српске

natasa1

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић честитао је данас у Бањалуци Дан полиције Републике Српске свим запосленима у овом важном сектору истакавши да ће сарадња две полиције у наредном периоду бити додатно унапређена у циљу ефикасне борбе против криминала, корупције и тероризма.

“Република Србија и Република Српска веома блиско сарађују у многим областима, а у тој сарадњи посебно до изражаја долази сарадња два министарства унутрашњих послова”, рекао је Стефановић, који је присуствовао церемонији обележавања Дана полиције Републике Српске.

Стефановић је указао да је са министром полиције Републике Српске Драганом Лукачем разговарао о унапређењу сарадње у борби против корупције, криминала, што је једна од основних функција полиције.

Према његовим речима, тема разговора били су и изазову тероризма који, како је објаснио, нажалост постају присутни и на нашим просторима.

“Не треба да чекамо да се неки инцидент догоди, већ полиција мора да буде спремна да реагује брзо и ефикасно, што су данас и показали припадници Специјалне јединице полиције на вежби”, истакао је Стефановић.

Он је поручио да ће министарства унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске у наредном периоду показати приврженост постојећој доброј сарадњи и да ће је додатно унапредити “разменом информација, што је од кључно за боље и чвршће контакте између два министарства”.

Министар Стефановић и директор српске полиције Милорад Вељовић положили су венац на спомен плочу страдалим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, присуствовали показној вежби Специјалне јединице полиције и церемонији доделе признања припадницима МУП-а Републике Српске за предан рад.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова