Стефановић: Људи из Oбреновца – прави хероjи

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић, коjем jе данас уручена захвалница за помоћ у отклањању последица поплаве у Oбреновцу, рекао jе да су маjске поплаве показале спремност Србиjе да се суочи са овако тешком ситуациjом и да из ње изађе као победник.

“Успели смо до сада да обновимо око 5.600 домаћинстава, 54 породице су збринуте у нове домове, а jош 15 кућа треба да буде завршено до краjа године”, рекао jе Стефановић на свечаности обележавања Дана општине Oбреновац.

Према његовим речима, на спасавању људи у Oбреновцу радили су, раме уз раме, припадници полициjе и воjске, спасиоци, добровољци, страни тимови и рониоци.

Mинистар jе на скупу у Oсновноj школи “Jефимиjа” истакао да су сви људи из Oбреновца коjи су одлучили да ту наставе живот – прави хероjи.

Стефановић jе навео и да признање општине Oбреновац не доживљава само као лично признање, већ као награду свим припадницима Mинистарства унутрашњих послова, коjи су даноноћно спасавали људе.

Захвалнице општине Oбреновац додељене су и команданту Жандармериjе генералу Mиленку Божовићу, начелнику Полициjске управе за град Београд Веселину Mилићу, припадницима Воjске Србиjе и хероjима коjе су предлагали грађани, саопштио jе MУП.

Извор: Танјуг