Стефановић: Aко Хрватска уцењуjе, Србиjа мора да реагуjе

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да jе Србиjа спремна да сарађуjе са свим комшиjама, али да мора да реагуjе и да заштити своjе националне интересе уколико дође до условаљавања и понижавања српских грађана.

“Спремни смо да сарађуjемо са комшиjама, и ми то и радимо. Наравно, ако те комшиjе покушаваjу да нас условљаваjу на било коjи начин и понижаваjу наше грађане, наравно да Србиjа мора да реагуjе и мора да заштити своjе националне интересе, и то jе наш посао”, рекао jе Стефановић новинарима у Београду упитан да прокоментарише наводе о могућем уцењивању Хрватске.

Kако jе рекао, земље коjе се налазе на Балкану своjе међусобне проблеме треба да решаваjу на билатералном нивоу, те да нема смисла да jедне друге условљаваjу било чиме jер се онда улази у бесмисао европских интеграциjа.

Радићемо као што смо то радили у случаjу “царинског рата” прошле године, када jе “Хрватска направила економски напад на нашу земљу где смо уз помоћ EУ победили”.

Веруjем да ћемо успети да постигнемо и све оно што треба да постигнемо у вези с поглављима 23 и 24, рекао jе Стефановић и додао да исто тако очекуjемо од Хрватске да поштуjе права дефинисана у тим  поглављима, а пре свега права српске националне мањине и српског народа у Хрватскоj.

Извор: Танјуг