Стефановић: Aктивисти Фалун Гонга депортовани

sindikat-2-velika nesa manja

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић изjавио jе да су активисти фалун Гонга, коjи су покушали да одрже протест током посете кинеског премиjера Ли Kећиjанга и самита у Београду, депортовани из Србиjе.

Стефановић jе новинарима рекао да су они депортовани jуче, а да су претходно били приведени, jер су, упркос забрани одржавања било каквог скупа, покушали то да ураде.

“Oдређен броj припадника те секте коjи су држављани других земаља jе, поред упозорења да постоjи забрана одржавања било каквог скупа у Србиjи током посете кинеског премиjера изразио жељу да организуjу скуп противно закону”, рекао jе Стефановић.

Министар jе додао да су та лица приведена, да им jе утврђен идентитет, као и да jе заплељено нешто пропагандног материjала коjи су имали код себе.

ПOЛИЦИJA ИMA ЗAПИСНИK O ПРEБИJAЊУ AНДРEJA ВУЧИЋA

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић негирао jе наводе поjединих медиjа да полициjа нема записник о пребиjању Aндреjа Вучића током Параде поноса у Београду.

“Полициjа има записник”, рекао jе Стефановић новинарима поводом навода Jукома, коjи су пренели поjедини медиjи, да су из полициjе обавештени да таj записник не постоjи.

Министар jе навео и да не веруjе да jе такву информациjу неко уопште могао да добиjе из полициjе.

Стефановић jе подсетио и да jе у том случаjу покренута истрага у оквиру коjе jе суспендовано седам припадника Жандармериjе, против коjих су поднете кривичне приjаве.

Министар jе подсетио да jе о свему што се тиче тог случаjа jавност била обавештена, додавши да се ту ради о тужилачкоj истрази, захваљуjући коjоj су кривичне приjаве и могле да буду поднете.

Стефановић jе рекао и да jе све што се тиче тог случаjа у рукама надлежних тужилаца и да ће резултати, када то буде могуће, бити саопштени jавности.

Неколико припадника Жандармериjе претукло jе брата премиjера Aлександра Вучића, Aндреjа Вучића и припаднике његовог обезбеђења у центру Београда, током Параде поноса у септембру.

БEЗ TAJНИ У СЛУЧAJУ “ИВAНE БOДРOЖИЋ”

Стефановић jе  изjавио да ће полициjа и тужилаштво када буду утврдили све релевантне чињенице у вези са смрћу девоjке у хотелу Хаjат, то и саопштити, и да у том случаjу неће бити никакве таjне.

Министар полиције jе напоменуо да jе истрага о том случаjу у току и да jе у њу у потпуности укључено тужилаштво, тако да о резултатима истраге у овом моменту не може ништа да каже.

“Чим будемо завршили све истражне радње и утврдили шта се заиста догодило и заjедно са тужилаштвом дођемо до одређених информациjа поделићемо их са вама”, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе обjаснио и да jе истрага о том случаjу сада у раноj фази, и да би саопштавање било каквих података могло да нашкоди даљем току утврђивања чињеница.

Према његовим речима, у том случаjу као и у претходнима коjи су побудили пажњу jавности, неће бити никаквих таjни.

Девоjка Ивана Бодрожић (31) пронађена jе мртва пре неколико дана у соби хотела Хаjат у Београду.

Извор: Танјуг