Стефановић: Jанковић да се обрати полициjи ако jе угрожен

222Nebojsa-Stefanovic09

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић позвао jе данас Заштитника грађана Сашу Jанковића да се обрати полициjи у вези са претњама за коjе каже да их добиjа после подношења кривичних приjава против двоjице припадника ВБA.

“Aко сматра да постоjи основ да се утврде одређене мере коjе би обезбедиле његово безбедно функционисање, позивам га да се обрати полициjи или тужилаштву и да приступимо мерама и радњама да и њему, као и другим грађанима Србиjе,
обезбедимо сигурност, уколико jе угрожен”, рекао jе Стефановић у изjави за Танјуг.

Jанковић jе гостуjући на TВН1 рекао се не осећа безбедно због претњи коjе добиjа, те да су на његов рачун последњих дана изречене наjружниjе дисквалификациjе, као и да он подрива систем безбедности.

Говорећи о кривичним приjавама коjе jе обмусман поднео против припадника ВБA, а за коjе тврди да су засноване искључиво на документима MУП-а, Стефановић каже да jе Сектор унутрашње контроле jедини коjи jе у MУП надлежан да контролише законитост у поступцима полициjе.

Сектор, међутим, ни у jедном тренутку не тврди оно што у своjим изjавама износи Jанковић, те да то ниjе став MУП-а.
Стефановић jе подсетио да jе након инцидента, коjи се догодио током прошлогодишње Параде поноса, Сектор контроле по налогу тужиоца обавио детаљну истрагу о догађаjу, прикупио материjалне доказе, обавио разговор са сведоцима и цивилима коjи су се налазили у близини, као и са учесницима догађаjа.

Након тога jе, додао jе, Сектор поднео кривичну приjаву Вишем jавном тужиоцу против седам припадника Жандармериjе.

“Ни у jедном тренутку Сектор не тврди оно што у своjим изjавама говори Jанковић и то ниjе став MУП-а, како се неправилно наводи. Jедино где се слични наводи поjављуjу jе у изjавама седморице припадника Жандармериjе, против коjих jе Сектор поднео приjаве”, рекао jе Стефановић.

MУП у овом случаjу “нити суди нити пресуђуjе” и то оставља суду, рекао jе министар и позвао друге учеснике у политичком и jавном животу да то не чине.

“Пресуде доносе судови, а све остало jа видим као део одређених тежњи, политичких наступа у медиjима различитих људи, али позивам све да не преjудицирамо исход на суду”, рекао jе Стефановић.

Извор: Танјуг