Стефановић: Kонтрола документа по европским стандардима

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутарашњих послова др Небоjша Стефановић данас jе на београдском аеродрому “Никола Tесла” обишао припаднике граничне полициjе коjи раде на систему за контролу докумената и поручио да српска полициjа постаjе све способниjа да ради те послове у складу са европским стандардима.

Стефановић jе након разговора са припадницима граничне полициjе коjи су уз помоћ амбасада Француске и Немачке завршили одговараjућу обуку наjавио да ће MУП и даље наставити да улаже у обуку људи, али и савремену технику.

“Хоћемо да покажемо да су Република Србиjа и њена полициjа чврст, jак и поуздан партнер коjи може на адекватан начин да заштити своjу границу и пружи асистенциjу и свима у окружењу” рекао jе министар.

Према његовим речима у прошлоj години на српским границама откривено jе око 400 лажних страних докумената од чега jедна четвртина на београдском аеродрому.

Mинистар унутрашњи послова jе изразио задовољство што до сада ниjе било фалсификованих српских путних исправа што показуjе да су урађени добро.

Стефановић се захвалио партнерима из немачке и француске полициjе на сарадњи у обуци истакавши да то показуjе да се међусобна добра и дугогодишња сарадња сваког дана све више развиjа.

Према његовим речима, та сарадња значаjна и за наставак европских интеграциj Србиjе, посебно у оквиру поглавља 24.

Стефановић jе истакао и да jа заштита државне граница jедна од важних ствари у борби против организованог криминала.

Министар jе подсетио да jе тренутно наjугрожениjи део наше државне границе ка Mађарскоj “где трпимо нове изазове због таласа миграциjа” истаквши да Србиjа веома успешно то зауставља са партнерима из Mађарске, Aустриjе и Немачке.

Стефановић jе апеловао на све коjи покушаваjу да илегално пређеу границу и оду у неку од европских држава да то не чине jер ће тиме угрозити и своjу и будћност своjе деце.

“Врло често, у више од 99 одсто шлучеjава се дешава да се ти људи враћаjу назад, односно одакле су дошли”, рекао jе он наjавиши да ће MУП наставити jош одлучниjе да ради да би оне коjи криjумчаре људе завршили пред судовима .
Стефановић jе и свим путницима са београдског аедорома позелео срећан пут са жељом да имаjу брзе и сигурне маршуте нагласивши да су у Србиjи увек добродошли.

Извор: Танјуг

buy essay online http://paperopus.com