Стефановић: Kорупциjа и криминал неће дивљати

valjevo-v-3

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић поручио jе данас да jе полициjа снажно уз своj народ и да неће дозволити да корупциjа и криминал на било коjи начин дивљаjу у нашоj земљи.

Стефановић, коjи jе присуствовао дефилеу полициjских службеника, истакао jе и да ће младићи и девоjке у униформама бити увек уз грађане спремни и да жртвуjу своjе животе како би грађани живели мирно и спокоjно.

“Србиjа jе данас добро организована држава коjа уме да штити своjе националне интересе да брине о будућности, да рачуна на оне коjи су jоj наjбољи…”, поручио jе Стефановић.

Oн jе рекао да полициjским дефилеи одржаним у Ваљеву и Убу “хоћемо да покажемо да су нам сви градови jеднаки и да нам jе jеднако важна безбедност и сигурност сваког грађанина наше земље”.

Стефановић jе нагласио и да jе приjекат полициjе у заjедници усмерен ка секторском начину рада и jош бољоj сарадњи грађана и полициjе у савкоj улици, кварту… где ће грађанин познавати свог полицаjца и увек моћи да му се обрати.

“Зато MУП служи свом народу и зато примамо плате… зато од вас очекуjемо и критику када се не ради добро, али очекуjемо и снажну подршку за полицаjце коjи су увек били тамо где jе било наjтеже у овоj земљи”, рекао jе министар полициjе.

Tоком полициjског дефилеа наjвећу пажњу наjмлађих привукли су полицаjци коjи су демонстрирали врхунско умеће у борилачким вештинама, али и полициjски коњи и вучjаци.

Дефиле полициjских службеника организован jе улицама те општине до централног трга где су грађани могли и да се друже са припадницима Сектора за ванредне ситуациjе и саобраћаjним полицаjцима.

Дефиле полициjе увеличао jе и полициjски оркестар, као и припадници полициjе других наделжности.

Oрганизовање полициjског дефилеа показало jе добру сарадњу MУП-а и локалне самопуправе, на шта jе такође указао и министар унутрашњих послова.

У дефилеу су учествовали и припадници специjалних полициjских jединица као и полициjске управе Ваљево, чиjе припаднике jе Стефановић похвалио због успешне борбе против свих видова криминала у том граду.

Редовни контакти око нормализациjе саобраћаjа

 Стефановић jе рекао да су граничне полициjе две државе у редовном контакту око нормализациjе саобраћаjа на српско-хрватскоj граници.

“Сада се гужве полако рашчишћаваjу, потпуно jе нормализован ток саобраћаjа и одвиjа се без икаквог ограничења”, рекао jе Стефановић новинарима у Ваљеву.

Oн jе рекао да jе до тога дошло пошто су током ноћи биле гужве, а велика колона на нашоj граници jе настала због хрватских мера.

“Наставићемо да радимо на томе, надам се и у будућности да имамо што бољу и бржу комуникациjу у вези са теретним саобраћаjем”, рекао jе Стефановић.

Oн jе додао и да ће са хрватским колегама разговарати у будућности “шта jе то што можемо у смислу полициjске активности да учинимо у заjедничкоj борби против криминала, али наравно и у теретном саобраћаjу”.

Mинистар унутрашњих послова jе у Ваљеву присуствовао дефилеу полициjских службеника коjи jе привукао велику пажњу грађана.

Претходно jе Стефановић присутвовао дефилеу полициjских службеника у Убу.

Побољшање нивоа обуке полициjе 

Стефановић jе нагласио данас значаj побољшања обуке полициjе на чему се активно ради.

“Радимо на томе да побољшамо ниво њихове обуке и кроз набавку нове опреме и возила”, рекао jе Стефановић новинарима у Ваљеву.

Oн jе подсетио да jе полициjа ове, после осам година добила нове униформе.

“Да кажем да jе стање идеално, ниjе – тешко ми jе да за годину дана поправим оно што много претходних година ниjе рађено”, рекао jе он.

Стефановић jе нагласио да ће се трудити да полициjа има боља возила и опрему и “време да све то увежба кроз рад са квалитетним инструкторима коjе имамо и што нас неће додатно коштати”.

“Aпсолутно jе потребно jош радити на стандарду полицаjаца и то jе моj посао заjедно са Владом Србиjе”, рекао jе министар унутрашњих послова.

Према његовим речима, полициjа jе део народа и они ће свуда биту уз своj народ.

Стефановић jе указао и како се буде поправљао стандард грађана а с чим се већ почело и по оценама MMф и Светске банке да ће се тако поправљати и стандард полицаjаца.

Oн jе у Ваљеву присуствовао дефилеу полициjских службеника коjи jе изазвао велику пажњу грађана.

Извор: Танјуг