Стефановић: Mогући пожари, неопходна превенциjа

stefanovich_pok_0207

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић упозорио jе данас да Србиjи, према проценама надлежних, током две седмице августа прети опасност од пожара, нагласивши неопходност преузимања свих превентивних мера како би штета била што мања.

Стефановић jе на седници Републичког штаба за ванредне ситуациjе, на коjоj ће бити формиран и стручно – оперативни тим за превенциjу од пожара, нагласио да се све надлежне службе мораjу добро организовати.

Наводећи да се према проценама надлежних током две седмице у августу могу очекивати пожари, Стефановић jе  затражио “да ове године сви надлежни буду добро организовани и спрече евентуалне штете или губитке људских живота”.

Седници присуствуjу и министар за ванредне ситуациjе Велимир Илић, министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин, као и начелник Сектора MУП-а за ванредне ситауциjе Предраг Mарић.

У раду седнице учествуjу и представници других министартства и надлежних служби коjе се баве пожарима, али и другим питањима коjа су у надлежности Републичког штаба за ванредне ситуациjе.

Извор: Танјуг