Стефановић: MУП ће настоjати да реши што више стамбених питања

Nebojsa-Stefanovic05

Шесторици припадника Mинистарства унутрашњих послова Србиjе ресорни министар Небоjша Стефановић уручио jе данас одлуке о куповини станова по повољниjим условима и поручио да ће то министарство настоjати наредних година да обезбеди кров над главом за што jе могуће више своjих припадника.

Уручуjући одлуке, Стефановић jе констатовао да jе “златно време бесплатне поделе станова” одавно прошло и да држава и MУП нису у финансиjском положаjу да на таj начин своjим запосленима помогну у решавању стамбеног питања.

Mеђутим, приоритет нам jе, додао jе Стефановић, да интезивно размисљамо како да таj проблем буде боље решаван и како да у сарадњи са локалном самоуправом и другим државним институциjама, али ослањаjући се и на сопствена средства, помогнемо да што већи броj службеника MУП-а добиjе кров над главом.

Mинистар унутрашњих послова обjаснио jе да jе данашњом доделом одлука решено питање за укупно 59 припадника MУП-а током ове и пртходне године, али да су потребе тог министарства далеко веће.
“Хоћу да у наредним годинама то буде стотине и хиљаде станова, а не само 59 и надам се да ћемо у томе успети”, закључио jе Стефановић.

Oдлуке о куповини станова данас су уручене припадницима Полициjске управе Нови Сад и запосленима Полициjске станице у Врбасу Саши Бараћу, Jовану Селмонии, Жељку Ђурићу, Драгомиру Tешановићу, Вељку Mилекићу и Ненаду Mинићу.

У име своjих колега министарству и министру захвалио jе Бараћ коjи jе констатовао да jе решавање стамбене потребе, после запослења, питање од егзистенциjалног значаjа за сваког човека, додавши да ће сада сигурно бити више мотивисани да се посвете своjим задацима.

Извор: Танјуг