Стефановић: Oпрез на купалиштима, за месец дана утопило се 18 особа

S

У Србиjи се у последњих месец дана утопило 18 непливача, речено jе данас током показне вежбе спасавања на води на Aди Циганлиjи, коjоj jе присуствовао и министар унутрашњих послова Србиjе др Небоjша Стефановић.

Oн jе том приликом апеловао на родитеље да пазе на децу непливаче и на грађане да не улазе у неуређена купалишта.

“Веома jе важно да упозоримо све људе да поштуjу сва правила да не улазе у неуређена купалишта и да не улазе у воду под деjством алкохола и што jе наjважниjе да малолетну децу и децу коjа су лоши пливачи стално држе на оку и да не дозволе да та деца без надзора улазе у воду”, рекао jе Стефановић новинарима на Aди Циганлиjи.

Oн jе указао да jе у претходном периоду било доста утапања и нагласио да jе велика трагедиjа када било ко, а посебно дете, на таj начин изгуби живот.

“Mорамо да водимо рачуна о нашоj деци и зато молим све родитеље да обрате пажњу на то да ли су им деца отишла на купалишта, да ли иду са неким ко зна да плива и да ли неко пази на њих,” рекао jе Стефановић, након вежбе спасавања на води коjу су извели припадници Првог ронилачког центра Жандармериjе Србиjе.

Oн jе наjавио да ће MУП у сарадњи са специjалном антитерористичком jединицом и Жандармериjом у августу и септембру организовати кампове и обуке у оквиру коjих ће између осталог бити и обуке о томе како се улази у воду, какви су поступци и коjе су мере безбедности.

Стефановић jе позвао представнике медиjа да озбиљном кампањом утичу на свест људи коjи нису довољно упознати шта се све може догодити у води и коjе мере безбедности jе потребно преузети.

“Oво jе прилика да покажемо jедну врсту друштвене одговорности и да пробамо да спасемо животе”, рекао jе Стефановић.

Извор: Танјуг