Стефановић: O радничким правима говоре они, који су радницима свесно уништавали будућност

Свакодневном кампањом коју воде против своје земље и страних инвеститора у Србији, Саша Јанковић, Вук Јеремић и Драган Ђилас директно угрожавају на стотине хиљада радних места и егзистенцију наших грађана.

Одавно је познат њихов концепт Србије нулте радне снаге, у којој се радна места укидају и лако је присетити се застрашујућег резултата владавине странака којима су припадали, чију су подршку уживали или које су активно подржавали, Јеремић, Јанковић и Ђилас. Управо су они исписали најтеже могуће странице у историји српских предузећа и економије.

Њихов концепт био је продати српске компаније у бесцење у мафијашко-тајкунским приватизацијама, због чега је више од 500.000 људи остало на улици без посла. И док је Србија сиромашила и губила будућност, они су уживали у привилегијама, огромном новцу, луксузним путовањима, хотелима и својим астрономским примањима. И зато није тешко замислити какве би све последице настале по Србију када би се они вратили на власт.

За такве људе само Србија која не ради, не производи и нема радна места је добра Србија.

И данашњи протести радника у „Гоши“ ехо су катастрофалне политике коју је водила тадашња власт, без бриге како радници живе, ни да ли ће им бити исплаћене плате. За њих је једино било важно да они буду добро намирени. Данас те проблеме решавају Александар Вучић и Влада Србије, иако стварању тих проблема нису ни најмање допринели.

Ужасно је лицемерно да о било ком радничком праву говоре управо људи који су жестоко газили сва радничка права, који су довели до пропасти фабрика и угрозили и будућност радника, и будућност њихове деце.

Треба ли да подсетим и да је „Сартид“, једна од најзначајних компанија Србије, доведен до нивоа да се продаје за један евро, да су радницима нудили да гаје печурке, уместо да производе челик и да је због тога 5.000 радника било егзистенцијално угрожено?

Данас, захваљујући политици Александра Вучића, овај гигант има стабилну производњу, 5.000 радних места је очувано и кинески инвеститори су од преузимања компаније повећали плате и увећали производњу. Од тренутка када су Александар Вучић и Српска напредна странка преузели бригу о економији земље, Србија иде напред, има привредни раст, све више страних инвеститора и запошљава све више својих грађана.

Подсетићу само на Џонсон електрик, Сваровски, Сименс, Геокс, Леони, Бош, Континентал, Кромберг Шуберт, Цумтобел, Делфај, Лир, Џинси, Астер и многе друге фабрике које су у последње четири године запослиле 130.000 људи. Ови велики произвођачи данас повећавају производњу, запошљавају наше грађане, зато што верују Вучићу и верују у стабилност и напредак наше земље.

На крају, потпуно сам сигуран да грађани Србије добро препознају ко ради за њих, ко свакодневним трудом и напором чини да они живе боље, а ко ради само за себе, и уверен сам да ће и у будућности своје изборе базирати на тој чињеници.