Стефановић: Tаjкуни неће поново управљати Србиjом

290116-obrenovac-sl1-v

Mинистар унутрашњих послова  Небоjша Стефановић поручио jе данас у разговору са грађанима Барича да ни премиjер Aлександар Вучић, нити било ко из владе неће дозволити да таjкуни поново управљаjу Србиjом, да ће земљом управљати њени грађани и да jе то задатак ове владе.

Стефановић jе са грађанима Барича разгварао о њиховоj безбедности, као и о томе шта полициjа може додатно да уради како би они били jош сигурниjи како полициjа успешниjе да решава кривична дела коjа су везана за имовинске деликте, разбоjништва, пљачке, као и све оно што угрожава њихову безбедност, саопштио jе MУП.

“У разговору са грађанима дошао сам до закључка да су они задовољни генералном безбедношћу, али да jе потребно повећати броj патрола и поjачати контролу саобраћаjа. Зато ћемо у наредним данима да имамо више униформисаних полицаjаца на улицама Oбреновца, али и у свим околним местима и на тачкама где будемо проценили да jе угрожена безбедност саобраћаjа“, истакао jе министар Стефановић након посете насељу Барич.

Mинистар jе истакао потребу да се поjача борба против нарко-трафикинга и да очекуjе да резултати у 2016. години буду значаjано бољи него што су били у претходним  годинама, иако jе у 2014. и 2015. години забележен значаjан напредак.

“Важно jе да грађани виде присуство полициjе, као и њихове напоре да решаваjу кривична дела, да се починиоци разбоjништава, пљачки и свих осталих кривичних дела нађу врло брзо под ударом закона и да за то одговараjу“, нагласио jе министар и додао да jе значаjна и сарадња са локалном самоуправом.

Mинистар Стефановић jе са сарадницима, градским менаџером Гораном Весићем и председником општине Oбреновац Mирославом Чучковићем обишао и полициjску станицу у Oбреновцу и радове на обнови зграде.

Извор: Танјуг