Стефановић: Држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција у још једној опсежној акцији, усмереној на спречавање и сузбијање финансијског криминала и корупције, ухапсила 53 особе и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још 25 људи осумњичених за више различитих кривичних дела, посебно везаних за злоупотребе у државним органима.

„Процењује се да су ова лица од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, аутономне покрајине Војводина, локалним самоуправа и другим привредним субјектима нанели штету вишу од 10 милиона евра“, истакао је министар полиције.

Стефановић је прецизирао да су међу ухапшенима инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, запослени у саобраћајном предузећу „Ласта“ Београд, чланови управног одбора Ветеринарског завода „Земун“, као и 13 полицијских службеника који су радили на пословима регистрације возила и одговорна лица јавних–комуналних предузећа.

„Ова акција још је један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије неће бити заштићен, нити га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља може заштити од кривичног гоњења “, поручио је Стефановић.