Уништено 565 килограма наркотика у ТЕ „Никола Тесла“ у Обреновцу

narkotici-450-3

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је уништавању заплењених опојних дрога и других психоактивних супстанци у Термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу.

 Уништено је 565 килограма заплењеног хероина, хашиша, марихуане и семенки канабиса укупне вредности око милијарду динара.

“Посвећеност државе и Министарства унутрашњих послова, у борби против нарко дилера биће неупоредиво већа него у прошлим временима. У претходних неколико месеци Србија је демонстрирала потпуну одлучност у бескомпромисној борби против организованог криминала, нарочито кријумчарења наркотика“– рекао је министар Стефановић.

Стефановић је додао да ће пракса спаљивања наркотика бити настављена у наредном периоду.

 „У протеклих 15 година само једном је организовано спаљивање дроге и то је пракса коју ћемо променити. Неки од наркотика који су данас уништени заплењени су још 1995. године“- рекао је Стефановић и нагласио да је полиција, у првих шест месеци ове године, повећала заплену свих врста наркотика, а посебно хероина.

Према речима министра Стефановића, уништавање заплењених наркотика обављено по еколошким стандардима и неће изазвати никакве штетне последице по здравље грађана.

Уништавању заплењених наркотика присуствовао је и министар здравља др Златибор Лончар, који се сагласио са ставом министра Стефановића, да се дрога мора чешће спаљивати на транспарентан начин у присуству надлежне комисије и медија, и истакао да нема разлога да заплењена дрога стоји по фиокама и сефовима.

Извор: Министарство унутрашњих послова