Успешна сарадња полиција Србије и Шведске

nesa amb.svedske

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се са амбасадором Краљевине Шведске Њ.Е. Кристером Аспом са којим је разговарао на тему будућих пројектних активности и подршке Краљевине Шведске Републици Србији у области унутрашњих послова током процеса европских интеграција.

На састанку је истакнуто задовољство досадашњом врло успешном полицијском сарадњом, као и обострана жеља да се квалитет те сарадње одржи и у будућности.

Стефановић је нагласио да је Краљевина Шведска један од стратешких партнера Републике Србије, посебно Министарства унутрашњих послова и указао на то да ће сарадња, посебно кроз пројектне активности, омогућити креирање свеобухватног, дугорочног и одрживог развоја Министарства унутрашњих послова.

Министар је истакао и значај тренутних реформских процеса у оквиру Министарства унутрашњих послова, захвалио се шведским партнерима на досадашњој сарадњи и нагласио да је свака помоћ у том процесу убудуће више него добродошла.

Амбасадор Аспе је рекао да постоји жеља шведске стране да помогне у области европских интеграција и других битних реформских процеса и навео да Краљевина Шведска доследно и потпуно подржава процес европских интеграција Републике Србије.

Извор: Министарство унутрашњих послова