У Бујановцу смањен број кривичних дела

dsc_9562

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Бујановцу да је за полицију важно да у мултиетничким срединама структуру запослених усаглашава и са етничком припадношћу грађана.

Стефановић, који је обишао Полицијску станицу у том граду, рекао је да је то  добро за полицију и за грађане, јер се боље разумемо и ствара се међусобно поверење, али је напоменуо да је то двосмеран пут у коме запослени  морају бити искрено посвећени жељи да раде у полицији и поштују законе Републике Србије.

„Посао полиције је да буде уз народ и грађане. Полицијске службенике не интресује ко је које националности, већ искључиво да ли је реч о криминалацима или поштеним и исправним  људима“, нагласио је Стефановић и додао да је јачање поверења грађана у полицију процес који не може да се уради за једну ноћ.

dsc_9581

„Министарство унутрашњих послова је спремно да сарађује са локалном самоуправом и свим другим институцијама да до повећања поверења дође. Хоћу да грађани знају да ће полиција поступати по њиховим пријавама и да могу увек да јој се обрате“, рекао је Стефановић.

Говорећи о криминалитету у општини Бујановац, министар полиције је указао да је стање безбедности у последњих годину дана боље, да је смањен број кривичних дела и да су ефикаснији резултати у области саобраћаја и јавног реда и мира, као и да су сва четири тешка кривична дела расветљана.

Према његовим речима, на састанку са руководиоцима полиције и функционерима локалне самоуправе било је речи о серији разбојничких провала, које су се догодиле у једном од насеља у општини.

„Инсистирао сам да полиција заједно са представницима локалне самоуправе оде у то насеље, разговара са грађанима и обавести их шта је до сада урађено,  расветљено и шта ће бити предузето у наредном периоду како би се извршење тих кривичних дела спречило“, навео је министар.

dsc_9594

Стефановић је објаснио да је важно да грађани виде да полиција обавља свој посао, да ради на расветљавању кривичних дела – „Једнако нам је важно да заштитимо сваког грађанина, ове и сваке друге општине“.

Говорећи о актуелној мигрантској кризи, Стефановић је истако да је полиција у овом округу показала високу спремност да мигранте на миран начин пропусте кроз Србију, да се побрине за њих , али и да осигура да безбедност грађана не буде нарушена.

Извор: Министарство унутрашњих послова